"Ya Allah, Sesungguhnya aku ini lemah, maka kuatkanlah kelemahanku dalam redha-Mu, pandulah daku, uruslah daku ke arah kebaikan dan jadikanlah Islam kemuncak kesukaanku. Ya Allah, aku ini hamba yang lemah maka kuatkan daku, aku ini hamba yang hina maka muliakanlah daku. aku ini hamba yang fakir maka kayakan daku"

GEMBIRA, SUKA & BAHAGIA

2 KALI GEMBIRA


Assalamualaikum

Hari ini saya nak nyatakan kegembiraan saya kerana 2 perkara

SATU KALI GEMBIRA :  Alhamdulillah 2 orang saudara saya telah memilih VIVIX sebagai salah satu alternatif untuk membantu masalah 'diebetes' yang mereka hadapi. Mereka masih nak mencuba, maka saya wajib memberi sokongan kepadanya. Saudara-saudara  tentu tahu kebaikan VIVIX ini kepada pesakit diebetes ini kan.  Mari saya ceritakan, Pesakit diebetes ini pada kebiasaannya akan cepat letih, kalau luka sikit-sikit pun akan lambat sembuh, mudah dapat sakit, sukar nak kawal berat badan, makan sikit pun berat badan tetap naik. Memang simpati sangat dengan pesakit diebetes ni. Nak makan banyak takut gula naik. nak makan sikit takut hypo. jadi mereka ni sentiasa menjaga pemakanan. Makan ubat atau suntik insulin pun kena ikut jadual yang betul. Berat mata memandang berat lagi bahu memikul.

InshaaAllah, dengan usaha mengamalkan VIVIX ini dapat membantu para pesakit untuk menikmati hidup dengan lebih tenang dan gembira. Sebabnya VIVIX ini berfungsi untuk meningkatkan sistem imun, meningkatkan kesihatan mata, mengurangkan kompilasi penyakit diebetes, membantu memulihkan sel dalam badan, membantu kesihatan secara keseluruhan dan bonusnya adalah mengekalkan keremajaan kulit. Sememangakan perkara-perkara yang yang terjadi kepada pesakir 'diebetes'. InshaaAllah semua pesakit diebetes mampu dan dapat menggunakan VIVIX untuk meningkatkan kesihatan mereka.

DUA KALI GEMBIRA : Alhamdulillah, seorang lagi surirumah yang baru graduate telah memilih untuk menjadi SID (Shaklee Indipendent Distributor) dibawah tajaan saya. Syukur, saya hanya mendaftarkannya secara percuma dengan pembelian 2 botol VIVIX, Percuma yuran ahli seumur hidup, percuma pengeposan, percuma Kit Keahlian, Bonus pun dapat. Berapa kali untung? Alhamdulillah, 4 kali untung. Lebih-lebih lagi bila beli sebelum GST. Maaf ya, GST akan terlaksana beberapa jam selepas saya menulis artikel ini.

Sistem MLM Shaklee ini InshaaAllah Patuh Syariah. Dalam Shaklee ini, siapa yang berusaha, dia akan dapat. Ia bukan sistem payung. Orang bawah bertungkus lumus, orang atas senang lenang. Setiap SID mesti mematuhi syarat untuk membolehkannya mendapat bonus mengikut pangkat yang dipegangnya. Semakin tinggi pangkatnya, semakin sukar pendakiannya, namun hasilnya amat memuaskan. Menjadi SID dibawah tajaan saya tidak perlu untuk bersemuka(berjumpa untuk menurunkan ilmu) setiap masa. Jarak 500km hatta 5000km pun masih boleh menuntut dan menebar ilmu. Anda bekerja sepenuh masa atau tidak bekerja InshaaAllah masih tetap boleh menjadi SID Shaklee.

Matlamat saya bila menjadi SID ini adalah untuk mengembangkan potensi diri dan menyahut seruan agama untuk menyambung sunnah Rasulullah SAW sebagai USAHAWAN.

Ameen

Tiada ulasan :

Catat Ulasan