"Ya Allah, Sesungguhnya aku ini lemah, maka kuatkanlah kelemahanku dalam redha-Mu, pandulah daku, uruslah daku ke arah kebaikan dan jadikanlah Islam kemuncak kesukaanku. Ya Allah, aku ini hamba yang lemah maka kuatkan daku, aku ini hamba yang hina maka muliakanlah daku. aku ini hamba yang fakir maka kayakan daku"

Sabtu, 2 November 2013

MEAL SHAKE ; UNTUK KANAK-KANAK SIHAT

Perbezaan Shaklee


Meal Shake Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat darupada bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin(sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sisitem tubuh dari peringkat bayi hingga ke alam dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bactereolysin dan sebagainya.

Meal Shaklee dihasilkan untuk untuk semua golongan; bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran(vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera.

Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shake Shaklee adalah pilihan yang bijak.

Manfaat Utama

  • Nutrisi Lengkap; Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan, zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin, dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak. 
  • Membekal Nutrisi Kepada Sel Tubuh; Kaya dengan protein(tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu Tumbesaran; Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti Oksida; Mengandungi vitamin A,C,E, zink, selenium yang merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan Seri Wajah; Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan 'copper' yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi; Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan Rasanya; Minuman lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat dinikmati untuk semua golongan.

MEAL SHAKE Membantu Mengatasi Sembelit

Untuk pengetahuan semua, meal shake ini telah membantu sahabat saya mengatasi masalah sembelit anak beliau. Sebelum ini anaknya sering sembelit, tetapi sekarang tidak lagi. AlhamdulilahKepada semua ibu bapa, berikanlah anak anda Meal Shake Shaklee ini untuk membantu perkembangan fizikal, emosi dan intelektual ini.

Hubungi saya segera untuk mendapatkan konsultasi percuma

Salis - 0199887274

Tiada ulasan :

Catat Ulasan